Strefa marek
Organizacja produkcji gastronomicznej NPP WSIP

EAN:

9788302135934

Autor:

Wydawnictwo:

Klasa:

ZSZ 1-3

Rok wydania:

2013

Oprawa:

broszurowa

Format:

17x24 cm

Strony:

152

Numer dopuszczenia:

Reforma 2012

Kod dostawcy:

A159207

Cena sugerowana brutto:

81.10zł

Stawka vat:

5%


Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznychrealizujący treści z zakresuczęści 2 kwalifikacji T.15(Organizacja produkcji gastronomicznej).Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do planowania produkcji, kontrolowania procesów produkcji oraz oceny jakości sporządzonych potraw, a także opracowania kart menu, obliczania zapotrzebowania na surowce i półprodukty, kalkulowania cen potraw i napojów oraz opracowania receptur gastronomicznych. Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami i ćwiczeniami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystania.