Strefa marek
Pakiet: Kulinarny I

EAN:

9788379933204

Wydawnictwo:

REA

Rok wydania:

2022

Oprawa:

folia

Format:

246x183 mm

Strony:

384

Cena sugerowana brutto:

55.50zł

Stawka vat:

5%

Bez prawa zwrotu

Pakiet zawiera trzy poradniki kulinarne:

,,Megazupy na cały rok "

W tradycyjnym polskim domu obiad bez zupy jest nieważny. Współczesne zupy mają wiele smaków, jadamy już nie tylko pomidorową czy ogórkową, ale także soljankę, okroszkę czy gulaszową po węgiersku. Jeżdżąc po świecie przywozimy nowe smaki i adaptujemy je do potrzeb pożywnej, sycącej polskiej kuchni. W książce atrakcyjne przepisy na zupy, które są MEGA! Mogą być pysznym jednodaniowym posiłkiem lub naprawdę odchudzającym witaminowym daniem. Każdy znajdzie w książce przepis na zupę, którą pokocha. Bo zupy zniewalają i mogą uwieść. Smakiem co przez żołądek trafia wprost do serca.

,,Kuchnia ojca Teodora. Dania obiadowe"

,,Kuchnia ojca Teodora. Dania obiadowe" to książka kucharska powstała z miłości do gotowania. Ojciec Teodor prezentuje ponad 120 smacznych przepisów na zupy i drugie dania, które gromadził przez całe swoje życie. Znajdziemy tu znane i cenione specjały kuchni polskiej: klasyczny rosół czy pomidorową, kotlety i sznycle, bigos czy pierogi, a także smaki i ciekawostki z Lubelszczyzny regionu, w którym ojciec Teodor wychował się i spędził życie. Wśród potraw są także dania mniej popularne, a nawet nieco egzotyczne, np. zupa minestrone, szaszłyki z krewetek, lasagne, quiche lorraine.

Ojciec Teodor zadbał, aby przepisy były przedstawione krok po kroku, dzięki czemu poradzą sobie z nimi nawet mniej doświadczeni w kuchni. Zamieszczone przy przepisach dobre rady oraz zamienniki sprawiają, że książkę można wykorzystywać również jako inspirację do własnych poszukiwań.

Mamy nadzieję, że przepisy ojca Teodora skradną Państwa serca i podniebienia oraz zachęcą do kulinarnych podróży!

,,Śledzik lubi pływać. Książka z przepisami na śledzia i na wódki domowej roboty''

Śledź niejeden ma smak. W książce ponad sto pomysłów na to jak przyrządzić i podawać tę tak smakowitą i zdrową rybkę. Śledź może być w śmietanie, oleju, smażony, w sałatce, w pasztecie jako tatar, kotlet czy pulpet lub w barszczu Dla smakoszy istny raj, a dla podniebienia nie lada uczta. Wiadomo bowiem, że śledź najlepiej pasuje do schłodzonego alkoholu, więc dodatkowo proponujemy podstawowe przepisy na domową wódkę.