Olejek różany bułgarskie złoto Nesebyr perła Morza Czarnego Ikony i freski w monasterze Rilskim Do obiadu Bułgarzy poczęstują nas rakijąz winogron lub śliwek, a na południowym zachodzie czerwonym winem otrzymywanym z winogron z Mełnika. Przy stole przed domem w cieniu daszku z winorośli (asma) spędzimy długie godziny na pogawędkach, oczarowani bułgarską gościnnością. Pamela Kaczmarek, autorka przewodnika oraz bloga Podróż z fantazją, czyli Bułgaria poza szlakiem Rozszerzamy rzeczywistość Dzięki aplikacji Pascal AR zobaczysz to, czego w książce pokazać się nie da! Pobierz aplikację i skieruj swój telefon lub tablet na strony oznaczone symbolem Pascal AR, żeby zobaczyć przygotowane dla ciebie filmiki. Więcej informacji znajdziesz na s. 5. 4 kroki do udanej podróży! INSPIRATOR precyzyjnie zaplanowane wycieczki, osobiste relacje autorów ZWIEDZANIE ciekawe miejsca, których nie znajdziesz nigdzie indziej, porady i rekomendacje autorów POZNAJ BUŁGARIĘ wszystko, co musisz wiedzieć, aby zrozumieć ten kraj ZAPLANUJ WYPRAWĘ krok po kroku zorganizuj idealną podróż