Strefa marek
Prowadzenie produkcji zwierzęcej cz.2 ROL.04 WSIP

EAN:

9788302167775

Wydawnictwo:

Klasa:

ZSZ 1-3

Rok wydania:

2017

Oprawa:

broszurowa

Format:

17x24 cm

Strony:

400

Kod dostawcy:

A159304

Cena sugerowana brutto:

64.80zł

Stawka vat:

5%

Nowoczesny podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. W części 2. omówiono hodowlę trzody chlewnej, owiec, kóz, drobiu i koni. Duży nacisk położono na odpowiedni dobór rasy zwierzęcia w celu osiągniecia pożądanych efektów hodowli. Dokładnie opisano też kierunki użytkowania zwierząt. Skrótowo scharakteryzowano sprzęt jeździecki i uprzęże.
Publikacja wprowadza w podstawowe zagadnienia związane z wykorzystaniem produktów pochodzenia zwierzęcego mleka, wełny, skór, mięsa, tak by przyszły rolnik mógł racjonalnie zaplanować produkcję w swoim gospodarstwie. Omawia także produkcję ekologiczną zawiera wiele cennych wskazówek dotyczących doboru ras zwierząt pod kątem ich hodowli w gospodarstwie ekologicznym.