O tym, że jedzenie to czysta przyjemność, nie trzeba nikogo długo przekonywać. Za sprawą tego wydania pragniemy udowodnić, że równie satysfakcjonujące jak spożywanie jest przyrządzanie posiłków. Daj się przekonać, że polska kuchnia jest niezwykle smaczna i niebanalna. Poznaj wyjątkowe i oryginalne dania, które zadowolą podniebienie niejednego smakosza. Już dziś pobierz naukę gotowania od samego mistrza i zasmakuj tradycji.Mateusz Gessler z wykształcenia architekt ogrodowy z zamiłowania kucharz i restaurator. Choć swojej przyszłości nie wiązał z kuchnią, los spłatał mu figla... Na szczęście! Warszawa Wschodnia by Mateusz Gessler to restauracja stworzona z pasją i sercem.Szczypta wyrafinowania, porcja estetyki, garść perfekcjonizmu zmieszane z niesłychaną starannością i dopracowaniem pozwoliły stworzyć miejsce niecodzienne, niebanalne, okraszone wyśmienitym menu składającym się z najwyższej jakości składników. Gotowanie na oczach gości, możliwość degustacji 24 godziny na dobę świadczą o niezwykłej otwartości na klienta. To tu, jak nigdzie indziej, poczujesz, że kuchnia zbliża ludzi.