Strefa marek
Kiszonki Smaki z natury

EAN:

9788384000397

Wydawnictwo:

RM

Data premiery:

2025-07-23

Rok wydania:

2025

Oprawa:

broszurowa

Format:

235x162 mm

Strony:

184

Cena sugerowana brutto:

49.99zł

Stawka vat:

5%

Wzbogać swoją dietę o pyszne i zdrowe, naturalne kiszonki. W tej książce znajdziesz dokładne informacje i praktyczne wskazówki, szczyptę historii i ciekawostek na temat kiszenia, a przede wszystkim mnóstwo przepisów na kiszonki zarówno klasyczne, jak i niebanalne.

Spróbuj klasycznych ogórków kiszonych, a także rzodkiewek, dyni, szparagów czy cytryny. Zainspiruj się niezwykłymi przepisami na kiszone pączki lipy albo zioła. Skosztuj egzotyki: kimchi w różnych odsłonach albo kalafiora z gochugaru. Kiszeniu grzybów poświęcono tu cały rozdział. Zbiór przepisów na kiszonki został uzupełniony pomysłami na smaczne i proste w przygotowaniu potrawy z ich wykorzystaniem.

Opisano tu szczegółowo i przystępnie cały proces kiszenia oraz potrzebne sprzęty, składniki i techniki. Autorka podpowiada, jaka powinna być temperatura i czas fermentacji, jak przechowywać kiszonki i jak zapobiegać potencjalnym problemom.

To książka dla każdego, kto chce spróbować swoich sił w kiszeniu. Ciekawe przepisy zainteresują także bardziej zaawansowanych kucharzy.

Korzystaj z darów natury to proste!

Urszula Wojciechowska autorka bloga Kiszonki Tofalarii, na którym od kilkunastu lat dzieli się swoim doświadczeniem, pomysłami i eksperymentami z kiszeniem.