Strefa marek
Domowe wędzenie żywności w.10

EAN:

9788381519205

Wydawnictwo:

RM

Data premiery:

2024-11-04

Rok wydania:

2024

Oprawa:

broszurowa

Format:

170x238 mm

Strony:

256

Cena sugerowana brutto:

44.99zł

Stawka vat:

5%

Nowość

Rozsmakuj się w wędlinach i serach domowej roboty!

Oto wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu mięs, ryb, owoców morza, serów, a nawet jaj, soli i orzechów w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, kiełbas, drobiu, dziczyzny i wędzonych serów. Autor poradnika doradza, jak sporządzić marynaty i peklować, jak uzyskać odpowiednio dymny smak mięs, dobrać właściwą ilość przypraw i soli.

W książce odkryjesz przepisy na wędzone przysmaki, poznasz różnice między wędzeniem na zimno i gorąco. Dowiesz się, jak zbudować przydomową wędzarnię oraz jak dobrać drewno do wędzenia.