Strefa marek
Przetwory oraz zioła w kuchni i spiżarni

EAN:

9788381445641

Wydawnictwo:

Data premiery:

2021-09-24

Rok wydania:

2021

Oprawa:

broszurowa

Format:

281x171 mm

Strony:

264

Cena sugerowana brutto:

26.00zł

Stawka vat:

5%

To już piąta z serii książek kulinarnych Mamo, daj mi przepis. Wcześniej wydane zostały: Ciasta i ciasteczka, Potrawy z warzyw, grzybów, kaszy i mąki, Dania mięsne i rybne oraz Przekąski i desery na małe przyjęcia. Wymienione tomy cieszą się dużym zainteresowaniem czytelników. Teraz przygotowaliśmy Przetwory oraz zioła w kuchni i spiżarni.
Publikacja zgodnie z tytułem została podzielona na dwie główne części. W pierwszej zawarte zostały przepisy na przetwory słodkie i słone. Wśród słodkich znaleźć można wszelkiego rodzaju: kompoty, soki, nektary, marmolady, dżemy, konfitury i galaretki, a także owoce suszone oraz wina owocowe. W części z przepisami na przetwory wytrawne znalazły się: warzywa pasteryzowane, przeciery, różnego typu marynaty i kiszonki, a także warzywa suszone i smaczne soki. W rozdziale dotyczącym ziół i przypraw opisane zostały chętnie używane w kuchni rośliny, na przykład: bazylia, cynamon, czarnuszka, cząber, czosnek, gorczyca, imbir, kminek, majeranek, melisa, szałwia czy tymianek. Oprócz całej gamy przepisów na potrawy z proponowanymi ziołami, zamieszczone tu również zostały receptury na przetwory witaminowe.
Przepisy podobnie jak w pozostałych książkach z serii Mamo, daj mi przepis są sprawdzone i łatwe do wykonania. Szczegółowo opisane tajniki przygotowania różnorakich weków dają pewność, że po ich otwarciu domownicy będą mogli cieszyć się wyśmienitym smakiem. Całość opatrzona została pięknymi fotografiami przygotowanych dań. Tradycyjnie w drugiej części nie zabrakło też miejsca na notes na własne przepisy, dzięki czemu wszystkie znajdą się w jednym miejscu.