Sztukamięs ze szlachtuza

EAN:

9788381912709

Autor:

Magdalena Kasprzyk-Chevriaux

Wydawnictwo:

Czarne

Data premiery:

2021-07-21

Rok wydania:

2021

Oprawa:

twarda

Format:

215x133 mm

Strony:

328

Cena sugerowana brutto:

49.90zł

Stawka vat:

5%

Nowość Polecamy

Po raz pierwszy w historii łatwy dostęp do mięsa ma każdy Polak. Jeszcze wiek temu nasi przodkowie mogli tylko o tym pomarzyć, dziś jednak żyjemy w erze przesytu i hodowli przemysłowych. Pytanie o zasadność jedzenia mięsa nigdy nie było bardziej aktualne. Jedni twierdzą, że jest ono pass, inni uważają, że to nasza polska tradycja. Jak jest naprawdę?
Ta książka powstała, ponieważ wierzę, że jako obywatele świata powinniśmy znać naszą historię. Zanim więc sięgniecie po smażoną pierś brojlera lub grillowaną karkówkę z tucznika, poznajcie prawdziwą historię polskiego mięsa i odkryjcie dawny świat polskiej kuchni, w której pekefleisz, pierśnik czy kapłon królowały nie tylko od święta.


Inni klienci kupowali także