AKTUALNOŚCI
13-05-2021
Szanowni Klienci, Przypominamy o możliwości zwrotu pozycji z oferty maturalnej i egzaminacyjnej. Pozycje zakupione z prawem zwrotu oraz w...
30-04-2021
Szanowni Klienci, w związku z weekendem majowym informujemy, że 1 maja (sobota) oraz 3 maja (poniedziałek Hurtownia jest zamknięta Wznowienie pracy nastąpi...
 
Informacje o przetwarzaniu danych osobowych

RODO
ATENEUM SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA JAWNA
ul. Półłanki 12C, 30-740 Kraków


tel. 12 263 73 73   tel. 12 263 82 98
tel. 12 263 70 70   tel. 12 263 82 99
wew: fax - 401, dz. sprzedaży - 400

email: biuro@ateneum.net.pl
 
 
 

ZOBACZ, CO U NAS SŁYCHAĆ

TARTINE BREAD. CHLEB Z NAJLEPSZEJ PIEKARNI ŚWIATA
TARTINE BREAD. CHLEB Z NAJLEPSZEJ PIEKARNI ŚWIATA
Katalog tematyczny -> Literatura -> Kulinaria

Kliknij aby powiększyć...
Tartine Bread. Chleb z najlepszej piekarni świata
EAN:
9788324073573
Autor:
Chad Robertson, Anna Hikiert-Bereza
Wydawnictwo:
Znak
Data premiery:
2021-05-05
Rok wydania:
2021
Oprawa:
twarda
Format:
205x250 mm
Strony:
304
cena sugerowana brutto: 59.99zł
stawka vat: 5%
W małej piekarni Tartine w San Francisco wypieki znikają z półek każdego dnia w ciągu godziny od wyjęcia z pieca!
Nic dziwnego, skoro powstaje tam najlepszy chleb na świecie.
Tajemnicą Tartine jest autorska metoda przygotowania chleba, opracowana przez Chada Robertsona. Szkolił się on pod okiem mistrzów, ale sztukę wypiekania idealnego chleba zdefiniował na nowo zupełnie sam.
Powstał chleb na naturalnym zakwasie, o głębokim smaku i niewiarygodnie chrupiącej skórce, odsłaniającej delikatny, perłowy miękisz. Chleb pachnący wszystkimi aromatami mąki. Właściciel Tartine poświęcił dwie dekady życia na opracowanie receptury, ale ty możesz zrobić taki chleb w 24 godziny. W domu, własnymi rękami.
Wszystko o technikach fermentacji i podstawowym chlebie Tartine.
Od bochenka Tartine i bagietek, przez pizzę, po brioszki, croissanty i angielskie muffiny.
Oryginalne pomysły na posiłki z czerstwego chleba.
Najpiękniejsza książka o chlebie. The New York Times
Ten chleb jest nieprzeciętny. Moja rodzina oszalała na jego punkcie, a ja nie wyobrażam sobie, że jeszcze zrobię chleb inną metodą. To czysta perfekcja. Smakowity Chleb
Tartine Bread to nie jest typowa książka kucharska. To wykład, know how wypiekania chleba oraz zapis filozofii człowieka, który poświęcił temu swoje życie. Gotuje, bo lubi
To nie jest zwykła książka kulinarna o pieczeniu chleba! Każde zdanie, każda linijka tekstu są bardzo ważne, aby zrozumieć, jak to z chlebem jest. I żeby po dotarciu do ostatniej kropki osiągnąć sukces! Kuchennymi Drzwiami
Inni klienci kupowali także
Jerozolima. Książka kucharska
Sami Tamimi
Rok wydania: 2015, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Filo
Tradycyjna kuchnia gruzińska
Jelena Kiładze
Rok wydania: 2017, oprawa: twarda
Wydawnictwo: REA
Prosto
Yotam Ottolenghi
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Filo
Jedzenie, które leczy
Karolina Szaciłło, Maciej Szaciłło
Rok wydania: 2021, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Zwierciadło
Wypieki dla diabetyków wyd.2
Agata Lewandowska
Rok wydania: 2021, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: RM
Smak życia. Nowe wydanie
Agnnieszka Maciąg
Rok wydania: 2017, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Znak
Prawdziwa kuchnia japońska
Sonoko Sakai
Rok wydania: 2021, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Znak
Moje wypieki. Całkiem nowe przep...
Dorota Świątkowska
Rok wydania: 2017, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Egmont
Pyszne obiady dla odchudzających...
praca zbiorowa
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Olesiejuk Sp. z o.o.
201 dań do pudełka. Domowa dieta...
Joanna Zielewska
Rok wydania: 2021, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Ringier Axel Springer Polska
Inne pozycje od Znak
Zeszyt do bazgrania dla tych, kt...
Claire Fay
Rok wydania: 2015, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Znak
Wisława Szymborska. Życie w obra...
Alice Milani
Rok wydania: 2016, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Znak
Dzieła literackie... T.2 Poezje ...
bp Karol Wojtyła
Rok wydania: 2020, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Znak
Bóg, kasa i rock'n'roll audiobook
Szymon Hołownia, Marcin Prokop
Rok wydania: 2013
Wydawnictwo: Znak
Flix i niewidzialne źródło
Eric-Emmanuel Schmitt
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Znak
Biografia prawdziwka
Pl Karlsen
Rok wydania: 2018, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Znak
Inne z działu Kulinaria
Dieta na roślinach. 100 wegański...
Urban Viola
Rok wydania: 2021, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Publicat
Szkoła Niezbędnych Składników po...
Erica Bauermeister
Rok wydania: 2014, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Znak
Ciasta, torty i inne desery
praca zbiorowa
Rok wydania: 2014, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Arti
Sztuka fermentacji
Sandor Ellix Katz
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Vivante
Przepiśnik Unicorn
.
oprawa: folia
Wydawnictwo: INTERDRUK
Egzotyczne. Owoce, przyprawy, uż...
Eliza Lamer-Zarawska
Rok wydania: 2016, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: ASTRUM
Domowa wędzarnia. Sekrety polski...
Zbigniew Prokopczuk
Rok wydania: 2021, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Olimp Media
Make Cooking Easier. Przepisy na...
Zosia Cudny
Rok wydania: 2014, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Rebis
Polecamy
Tatry i Zakopane w ilustracji Wa...
Radosław Kuty
Rok wydania: 2020, oprawa: twarda z obwolutą
Wydawnictwo: Wydawnictwo, Księgarnia, Antykwariat Górski Filar
Czy umiem się dzielić?
Mo Willems
Rok wydania: 2021, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Babaryba
Śladów pobicia brak. W pułapce p...
Rachel Louise Snyder, Kaja Gucio
Rok wydania: 2021, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Czarne
Beata. Gorąca krew
Beata Kozidrak
Rok wydania: 2021, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Agora
Mru Mru
Kaisa Happonen
Rok wydania: 2020, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Widnokrąg
Minerały IUVI Games
.
pudełko,291.5x291.5x70 mm
Wydawnictwo: IUVI Games
Sanktuaria polskie
Bujak Adam, Ryszka Czesław
Rok wydania: 2021, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Biały Kruk
Balagan. Alfabet izraelski
Paweł Smoleński
Rok wydania: 2021, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Czarne
Let's Visit England
Roman Ociepa, Mateusz Kołodziejczyk
Rok wydania: 2016, oprawa: broszurowa spirala
Wydawnictwo: Polonsky
Gorsza
Jarosław Czechowicz
Rok wydania: 2021, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Czarna Owca
copyright Ateneum 2008-2021