Strefa marek
Jem, piję, żyję. Co jeść aby nie chorować?

EAN:

9788381591737

Wydawnictwo:

Data premiery:

2020-01-15

Rok wydania:

2020

Oprawa:

broszurowa

Format:

16,5x23,5 cm

Strony:

288

Cena sugerowana brutto:

39.90zł

Stawka vat:

5%

Jedzenie nas nie tylko wzmacnia. Jedzenie może nam także zaszkodzić. Mówimy o zatruwaniu naszego ciała systematycznie, codziennie, z precyzją cichego mordercy podającego do porannej herbaty dawkę arszeniku.
Właściwa dieta, przestrzeganie prostych wskazań, umiejętne dbanie o organizm to droga do zdrowia. Wiedzą o tym dobrze autorki tej książki. Obie jedna jedząca mięso i druga wegetarianka mają za sobą chorobę nowotworową. Pomimo tego, że są bardziej świadome niż większość Polaków i wiedzą wiele na temat zdrowych potraw, same gubiły się w przeróżnych, często sprzecznych, informacjach i sugestiach dotyczących tego, co jeść, aby być zdrowym. Uporządkowały więc ogromną dostępną wiedzę na ten temat, podparły ją najnowszymi badaniami, a to wszystko opisały w prosty, przyjazny sposób.
Prowadzą dialog, kłócą się, wyjaśniają trudne pojęcia (np. wskaźnik glikemiczny) i podają swoje sprawdzone przepisy. A to wszystko pod opieką dietetyka Radosława Bernata.
Tamara i Gośka, dwie kobiety z doświadczeniem onkologicznym napisały świetny poradnik żywieniowy dla tych, którzy zmagają się z paskudną chorobą, a także dla wszystkich, którzy chcą jej uniknąć.
Polecam! Katarzyna Bosacka
TO NIE JEST KSIĄŻKA, KTÓRA POWIE, JAK WYLECZYĆ SIĘ Z RAKA.
TO JEST KSIĄŻKĄ, KTÓRA MOŻE NAS PRZED NIM UCHRONIĆ.