Strefa marek
Słodkie Boże Narodzenie. Kolekcja Fakt Smak 1/2015

EAN:

9788378135173

Rok wydania:

2017

Oprawa:

broszurowa

Strony:

96

Cena sugerowana brutto:

13.37zł

Stawka vat:

5%

Żeby świętowanie w rodzinnym gronie było naprawdę udane i niepowtarzalne, trzeba starannie zrealizować każdy etap przygotowania słodkich przysmaków.

Ciasto powinniśmy przygotować ze składników dobrej jakości, z poszanowaniem kilku prostych reguł. Jeśli na przykład ktoś robi ciasto na naleśniki, powinien przesiać mąkę, żeby w cieście nie było grudek. Jeśli próbujemy zrobić pączki, ciągliwe, gładkie ciasto powinnyśmy zostawić do wyrośnięcia na co najmniej dwie godziny. To samo dotyczy ciasta na drożdżówki typu brioche, które również potrzebuje czasu na wyrośnięcie. Nawet ciasto na najzwyklejsze herbatniki wymaga kilku zabiegów, bez których nie ma mowy o sukcesie w pieczeniu.

Na kolejnych stronach można znaleźć mnóstwo pożytecznych wskazówek dotyczących robienia ciasta.