Gatunki jadalne, niejadalne, trujące Występowanie i siedlisko Jak rozpoznać i przyrządzić Publikacja, która powinna znaleźć się w domowej biblioteczce każdego aspirującego grzybiarza. Jak odróżnić pieczarki polne od muchomorów? Do czego można wykorzystać kanie? Czy gąska zielonka jest grzybem jadalnym? Odpowiedzi na te i inne pytania znajdziecie w publikacji Grzyby. Najważniejsze cechy niemal 30 najczęściej występujących gatunków grzybów w Polsce, zarówno jadalnych, jak i trujących, ciekawostki, zastosowanie w kuchni, porady dotyczące rozróżniania. Kolorowe zdjęcia i specjalne piktogramy ułatwią grzybobranie i umilą czas spędzony w lesie. ExpressMap prezentuje nową laminowaną serię flexicon. Setki tematów, dziesiątki dziedzin i jeden wspólny mianownik praktyczność. Wygodne w użyciu, nieprzemakalne, lekkie i poręczne publikacje sprawdzą się w każdych warunkach: nad jeziorem, w górach i w kuchni. Do tego są wyjątkowo trwałe i odporne na zabrudzenia. Seria obejmuje tytuły, którymi zainteresują się zarówno dorośli, jak i młodsi czytelnicy. Rzetelna wiedza, unikatowe ciekawostki, kolorowe fotografie i rysunki pobudzające wyobraźnię publikacje flexicon są niezastąpione w domu i w terenie!