Strefa marek
Kipi kasza

EAN:

9788377885536

Wydawnictwo:

Data premiery:

2015-05-14

Rok wydania:

2015

Oprawa:

twarda

Format:

205x272 mm

Strony:

248

Cena sugerowana brutto:

67.90zł

Stawka vat:

5%

Autorzy z jednej strony na nowo odkrywają
tradycję i proponują klasyczne dania we współczesnej odsłonie, a z drugiej - wprowadzają kulinarne nowinki i zaskakują kucharską inwencją. Wszystkie propozycje posiłków zilustrowane są wysmakowanymi, autorskimi zdjęciami.
Blisko trzy czwarte przepisów to propozycje bezmięsne, a prawie połowa to dania niezawierające glutenu - z książki skorzystają więc wegetarianie i osoby poszukujące nowych pomysłów na bezglutenowe posiłki. Wszystkie propozycje dań wiążą się z ideą zdrowego odżywiania i slow food, a przepisy będą inspirujące zarówno dla amatorów, jak i pasjonatów gotowania.
Zaproś znajomych na kaszotto i burgery jaglane, a na deser podaj smakowite muffinki gryczano-amarantusowe z żurawiną!
Paweł Łukasik - pasjonat gotowania, z wykształcenia technolog żywienia. Odpowiada za część merytoryczną, przygotowanie
dań oraz przepisy przygotowane specjalnie na potrzeby tej
publikacji.
Grzegorz Targosz - fotograf, absolwent Otwartego Studium
Fotografii Politechniki Krakowskiej, laureat Ogólnopolskiego Konkursu dla Profesjonalnych Fotografów Kulinarnych, autor wszystkich zdjęć zamieszczonych w książce.