Hurtownia książek Ateneum - Szkoła cukiernictwa
 
 
Targi Ateneum
Helion
Rynek Zabawek
 
AKTUALNOŚCI
24-03-2020
Szanowni Klienci, informujemy, że 24-godzinny gwarantowany termin realizacji zamówień może ulec wydłużeniu do 48 godzin. Dołożymy wszelkich starań, aby dotrzymać...
19-03-2020
Szanowni Klienci, Na dzień dzisiejszy do odwołania zostają zawieszone doręczenia paczek przez kurierów w sobotę. Wszystkie zamówienia nadawane w piątek będą...
 
ATENEUM SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ Sp.K.
ul. Półłanki 12C, 30-740 Kraków


tel. 12 263 73 73   tel. 12 263 82 98
tel. 12 263 70 70   tel. 12 263 82 99
wew: fax - 401, dz. sprzedaży - 400

email: biuro@ateneum.net.pl
 
 
 

ZOBACZ, CO U NAS SŁYCHAĆ

SZKOŁA CUKIERNICTWA
SZKOŁA CUKIERNICTWA
Katalog tematyczny -> Literatura -> Kulinaria

Kliknij aby powiększyć...
Szkoła cukiernictwa
EAN:
9788381440400
Autor:
Zofia Pająk
Wydawnictwo:
Jedność
Rok wydania:
2019
Oprawa:
twarda
Format:
23x28 cm
Strony:
512
cena sugerowana brutto: 89.00zł
stawka vat: 5%
Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku. Jest to propozycja różnorodnych przepisów: od wielkich popularnych klasyków ciastkarstwa (typu ciasto opera czekoladowo-pistacjowe, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, placek z truskawkami, makaroniki z malinami itd.); poprzez łatwe, rodzinne przepisy (czekoladowe micuits, muffiny z mango i z czekoladą, gorące suflety waniliowe, tartę Tatin z jabłkami itd.); po przepisy innowacyjne (ptysie z yuzu i z czekoladą, kostki waniliowe z fiołkami krystalizowanymi, tartaletki czekoladowo-ślazowe, tort z aloesem i z poziomkami itd.). Pod koniec książki znajduje się opis przyborów cukierniczych i składników potrzebnych do przygotowania deserów oraz podstawowych ciast.
Wszystkie przepisy są zilustrowane, często towarzyszy im porada szefa kuchni.
Szkoła Cordon Bleu dzieli się wszystkimi sekretami cukierniczymi i Czytelnik naprawdę może zostać prawdziwym cukiernikiem.
Szkoła Cordon Bleu została założona w Paryżu w roku 1895. Z czasem powstała światowa sieć tych elitarnych szkół kształcących profesjonalistów i amatorów gotowania. Nauczycielami są tam laureaci wielkich, francuskich i międzynarodowych konkursów kulinarnych. Są pasjonatami gotowania i z chęcią przekazują swoją wiedzę i doświadczenie studentom z całego świata.
Inni klienci kupowali także
Roślinny lunchbox dla każdego
Eryk Wałkowicz
Rok wydania: 2018, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Znak
Kosmetyki naturalne DIY
praca zbiorowa
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Kobiece
Jadłonomia. Kuchnia roślinna 100...
Marta Dymek
Rok wydania: 2017, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Dwie Siostry
Złota łyżka. 1000 najlepszych pr...
Ballarini Giovanni
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Jedność
Sztuka dekoracji cukierniczej
praca zbiorowa
Rok wydania: 2015, oprawa: twarda z obwolutą
Wydawnictwo: APN PROMISE
Hashi detoks
Marek Zaremba
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Pascal
Lunchbox na każdy dzień
Malwina Bareła
Rok wydania: 2018, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Znak
Insulinooporność. Szybkie dania
Magdalena Makarowska, Dominika Musiałowska
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Feeria
Nowa Jadłonomia. Roślinne przepi...
Marta Dymek
Rok wydania: 2018, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Marginesy
Wielka księga ciast siostry Anas...
Siostra Anastazja Pustelnik FDC
Rok wydania: 2013, oprawa: twarda
Wydawnictwo: WAM
Inne pozycje od Jedność
Uszy do góry! 10 opowieści na le...
Jaume Soler, Maria Merc Conangla
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Jedność
Historia św. Łucji
praca zbiorowa
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Jedność
Odchudzanie z ziołami. Moje najl...
Melanie Wenzel
Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Jedność
Niesamowite eksperymenty
OPRACOWANIE ZBIOROWE
Rok wydania: 2013, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Jedność
Modlitwy małego chrześcijanina
Elena Pasquali
Rok wydania: 2017, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Jedność
Świat teatru. Najpiękniejsze szt...
praca zbiorowa
Rok wydania: 2011, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Jedność
Inne z działu Kulinaria
Jamie gotuje po włosku
Jamie Oliver
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Insignis Media
Przepiśnik zwykły Retro STREET
.
oprawa: twarda
Wydawnictwo: Eurocom
Wok. Kuchnia azjatycka na co dzień
praca zbiorowa
Rok wydania: 2013, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Vemag
Desery Siostry Marii
praca zbiorowa
Rok wydania: 2016, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Martel
Sosy i dipy
Martin Kintrup
Rok wydania: 2008, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Muza
Dzień dobry. Śniadania z Małgosi...
Małgorzata Minta
Rok wydania: 2016, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Agora
Smoothies na zimę
praca zbiorowa
Rok wydania: 2018, oprawa: zintegrowana
Wydawnictwo: Buchmann
W kuchni pięciu przemian. Jesień
Anna Czelej
Rok wydania: 2013, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Illuminatio
Polecamy
Minerały IUVI Games
.
pudełko,
Wydawnictwo: IUVI Games
Neurolożka. Piękny umysł, który ...
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2020, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Agora
Honor. Opowieść ojca, który zabi...
Lene Wold, Mariusz Kalinowski
Rok wydania: 2020, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Czarne
Plastik fantastik?
Eun-Ju KIM
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Babaryba
Kuba Wojewódzki. Nieautoryzowana...
Kuba Wojewódzki
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Wielka Litera
Piechotą do źródeł Orinoko
Wojciech Cejrowski
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Bernardinum
Sekrety polskich kolei
Roman Czejarek
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Księży Młyn Dom Wydawniczy
Szarlatani. Najgorsze pomysły w ...
Lydia Kang, Nate Pedersen
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
Plantageneci T.1 Ród zdobywców
Thomas B. Costain
Rok wydania: 2020, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Bez Fikcji
Album Piękna Polska B5 w.włoska
Maciej Krupa
Rok wydania: 2018, oprawa: zintegrowana
Wydawnictwo: Parma Press
copyright Ateneum 2008-2020