Hurtownia książek Ateneum - Szkoła cukiernictwa
 
 
Targi Ateneum
Helion
Rynek Zabawek
 
AKTUALNOŚCI
14-02-2020
Szanowni Klienci, uprzejmie informujemy iż, Wydawnictwo Aktywa zmieniło cenę detaliczną na książkę "Kawiarnia na końcu świata. Opowieść o sensie życia"...
07-02-2020
Szanowni Klienci, informujemy, że Hurtownia Ateneum zakończyła współpracę z Zacharek Dom Wydawniczy. W związku z tym prosimy o zwrot do...
 
ATENEUM SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ Sp.K.
ul. Półłanki 12C, 30-740 Kraków


tel. 12 263 73 73   tel. 12 263 82 98
tel. 12 263 70 70   tel. 12 263 82 99
wew: fax - 401, dz. sprzedaży - 400

email: biuro@ateneum.net.pl
 
 
 

ZOBACZ, CO U NAS SŁYCHAĆ

SZKOŁA CUKIERNICTWA
SZKOŁA CUKIERNICTWA
Katalog tematyczny -> Literatura -> Kulinaria

Kliknij aby powiększyć...
Szkoła cukiernictwa
EAN:
9788381440400
Autor:
Zofia Pająk
Wydawnictwo:
Jedność
Rok wydania:
2019
Oprawa:
twarda
Format:
23x28 cm
Strony:
512
cena sugerowana brutto: 89.00zł
stawka vat: 5%
Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku. Jest to propozycja różnorodnych przepisów: od wielkich popularnych klasyków ciastkarstwa (typu ciasto opera czekoladowo-pistacjowe, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, placek z truskawkami, makaroniki z malinami itd.); poprzez łatwe, rodzinne przepisy (czekoladowe micuits, muffiny z mango i z czekoladą, gorące suflety waniliowe, tartę Tatin z jabłkami itd.); po przepisy innowacyjne (ptysie z yuzu i z czekoladą, kostki waniliowe z fiołkami krystalizowanymi, tartaletki czekoladowo-ślazowe, tort z aloesem i z poziomkami itd.). Pod koniec książki znajduje się opis przyborów cukierniczych i składników potrzebnych do przygotowania deserów oraz podstawowych ciast.
Wszystkie przepisy są zilustrowane, często towarzyszy im porada szefa kuchni.
Szkoła Cordon Bleu dzieli się wszystkimi sekretami cukierniczymi i Czytelnik naprawdę może zostać prawdziwym cukiernikiem.
Szkoła Cordon Bleu została założona w Paryżu w roku 1895. Z czasem powstała światowa sieć tych elitarnych szkół kształcących profesjonalistów i amatorów gotowania. Nauczycielami są tam laureaci wielkich, francuskich i międzynarodowych konkursów kulinarnych. Są pasjonatami gotowania i z chęcią przekazują swoją wiedzę i doświadczenie studentom z całego świata.
Inni klienci kupowali także
Zrób to sam. Wędzenie mięsa, kie...
Egon Binder
Rok wydania: 2006, oprawa broszurowa
Wydawnictwo: Multico
Insulinooporność w polskiej kuchni
Magdalena Makarowska, Dominika Musiałowska
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Feeria
Hashi detoks
Marek Zaremba
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Pascal
Ryby i owoce morza. Szkoła gotow...
Lorenza Alcantara
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Jedność
Kuchnia wegańska dla singli
Marta Krawczyk
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: SBM
Ramen. Zupa szczęścia i miłości
Tove Nilsson
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Kosmetyki naturalne DIY
praca zbiorowa
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Kobiece
Każdy może gotować
Jamie Oliver
Rok wydania: 2010, oprawa twarda
Wydawnictwo: Insignis
Tajniki czekolady
Mark Tilling
Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: APN PROMISE
Świętujemy! Roślinne przepisy na...
Alicja Rokicka
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Marginesy
Inne pozycje od Jedność
Od złości do radości
Holde Kreul
Rok wydania: 2018, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Jedność
Pierwsza Biblia dla dzieci JEDNOŚĆ
Ann Wright, Frank Endersby
Rok wydania: 2018, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Jedność
Dzieci w kuchni
Licia Cagnoni
Rok wydania: 2020, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Jedność
Koniki zza siedmiu mórz
Karen King
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Jedność
Dobre maniery. Poradnik dla dzieci
Żołądek Barbara
Rok wydania: 2018, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Jedność
Bierzmowanie i skarb Ducha Święt...
Francesca Fabris
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Jedność
Inne z działu Kulinaria
Obiad
praca zbiorowa
Rok wydania: 2018, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Olimp Media
Alchemia pożywienia - Żak-Cyran ...
Żak-Cyran Bożena
Rok wydania: 2008, oprawa broszurowa
Wydawnictwo: Galaktyka
Polska kuchnia regionalna
Praca zbiorowa
Rok wydania: 2012, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Multico
Apteka domowa
Aleksander Pawłowski
Rok wydania: 2015, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Printex
ZIELONA SERIA. Tylko olej kokosowy
.
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Buchmann
Boże Narodzenie - przepisy i ins...
praca zbiorowa
Rok wydania: 2016, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Buchmann
Zdrowe dania dla bobasów i brzdą...
praca zbiorowa
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Egmont
Austria jest piękna! Przewodnik ...
Mirosław Drewniak
Rok wydania: 2011, oprawa twarda
Wydawnictwo: Pascal
Polecamy
Alergie (R)ewolucyjnie
Magdalena Stampfer
Rok wydania: 2020, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Hartigrama
Wołyń. Świadkowie mówią
Miłosz Socha
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Księży Młyn Dom Wydawniczy
Iskari T.2 - Uwięziona królowa
Kristen Ciccarelli
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: IUVI
Mandala REBEL
.
karton,25x25x5 cm
Wydawnictwo: Rebel
Stażystka
Alicja Sinicka
Rok wydania: 2020, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Kobiece
Irlandia
Edward Rutherfurd
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Czarna Owca
Michael Jackson. Księżycowym kro...
Ewa Bagłaj
Rok wydania: 2020, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Hartigrama
Ciemność i partnerzy
Sigitas Parulskis
Rok wydania: 2020, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Czarne
Z głową w gwiazdach
Jenn Bennett
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: IUVI
Charlie Hernandez i Liga Cieni T.1
Ryan Calejo
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: IUVI
copyright Ateneum 2008-2020