Hurtownia książek Ateneum - Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świat.
 
 
Helion
Rynek Zabawek
 
AKTUALNOŚCI
11-01-2018
Szanowni Klienci, informujemy, że z dniem dzisiejszym zmienia się polityka rabatowa na produkty z grupy MDR. Następuję zmiana rabatów naliczanych...
02-01-2018
Szanowni Klienci, Pragniemy przypomnieć Państwu warunki zgłaszania reklamacji dostaw oraz przesyłania zwrotów: - wszelkie rozbieżności (braki, nadwyżki) w towarze muszą być...
 
ATENEUM SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ Sp.K.
MARR BUSINESS PARK Hala B1.1.
ul. Nad Drwiną 10, 30-741 Kraków
tel. 12 263 73 73   tel. 12 263 82 98
tel. 12 263 70 70   tel. 12 263 82 99
wew: fax - 401, dz. sprzedaży - 400
email: biuro@ateneum.net.pl
 
 
 
ZOBACZ CO U NAS SŁYCHAĆ


NOWA JADŁONOMIA. ROŚLINNE PRZEPISY Z CAŁEGO ŚWIAT.
NOWA JADŁONOMIA. ROŚLINNE PRZEPISY Z CAŁEGO ŚWIAT.
Katalog tematyczny -> Literatura -> Kulinaria

Kliknij aby powiększyć...
Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świat.
EAN:
9788365586971
Autor:
Marta Dymek, Adam Pluszka, Ewa Penksyk-Kluczkowska, Anna Pol
Wydawnictwo:
Marginesy
Data premiery:
2017-05-24
Rok wydania:
2017
Oprawa:
twarda
Format:
22x28 cm
Strony:
288
cena sugerowana brutto: 69.90zł
stawka vat: 5%
Marta Dymek, autorka najgłośniejszej polskiej książki o kuchni roślinnej, powraca z długo wyczekiwaną nową książką. Tym razem w roli głównej wystąpią polskie, sezonowe warzywa w zupełnie nowej odsłonie w przepisach z kuchni całego świata. Bulwa selera po chińsku? Węgierski gulasz z papryk i boczniaków? Turecka zupa soczewicowa? Mizeria po koreańsku? To tylko kilka dań na zebranie sił przed wielką, roślinną podróżą!
Aby kulinarnie podróżować, nie trzeba kupować egzotycznych produktów. Niepotrzebne są też wymyślne sprzęty ani rekwizyty. Wystarczy udać się na najbliższy bazar lub do warzywniaka i kupić polskie warzywa, a następnie skorzystać z niepospolitych przypraw oraz podpatrzonych w innych kuchniach technik. Nagle okaże się, że warzywa znane od dzieciństwa mogą codziennie pysznie zaskakiwać.
Kuchnia roślinna nie pochodzi z żadnego konkretnego kraju ani kontynentu jest wszędzie. Dlatego Marta Dymek, pracując nad nową książką, szukała roślinnych inspiracji w wielu zakątkach świata i odwiedziła ponad 50 krajów. Zjeździła Wietnam i Tajlandię, zmarzła w Korei, ucierała pasty curry w Indiach, przemierzyła całe Bałkany, wygrzewała się na targowiskach w Maroko i rozpływała się nad świeżym awokado w Kalifornii.
W końcu roślinne potrawy można spotkać pod każdą szerokością geograficzną, bez względu na temperaturę, klimat i wysokość nad poziomem morza. Wegańskie jest zarówno meksykańskie guacamole, swojski barszcz z uszkami, afrykański gulasz z jarmużu, jak i buraczane curry z cynamonem. Jeśli tylko się wie, gdzie patrzeć, w każdym kraju z łatwością można spotkać mnóstwo roślinnych przepisów, które otwierają oczy na niespotykane dotąd połączenia i pozwalają na nowo odkryć dobrze znane warzywa. Uwierzcie, że zjedzenie bulwy selera po chińsku nieskończenie rozwija kulinarną wyobraźnię. Podróże przez stragany całego świata przypominają, że nawet nielubiane dotąd składniki mogą być przepyszne, jeśli tylko da się im szansę i przyprawi inaczej niż zwykle.
Marta Dymek to autorka kultowego roślinnego bloga Jadłonomia i książki pod tym samym tytułem, która doczekała się kilkunastu dodruków. Od sześciu lat prowadzi stronę z roślinnymi przepisami, która każdego miesiąca zalicza ponad milion odsłon. Współpracuje z najciekawszymi polskimi magazynami kulinarnymi oraz prowadzi autorski program kulinarny na kanale Kuchnia+ Zielona Rewolucja Marty Dymek. Uwielbia pieczone bakłażany, nie zawsze ma cierpliwość do ucierania pasty curry i wciąż tak samo cieszy ją każda kolejna osoba przekonana do tego, że kuchnia roślinna jest niewyczerpanym źródłem inspiracji.
Inni klienci kupowali także
Zioła. Jak zbierać, przetwarzać,...
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2013, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Bosz
Prosto z warzywniaka
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2017, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Olesiejuk Sp. z o.o.
Słodki rok Kuby i Buby
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2014, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Literatura
Vege kociołkowanie
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2017, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Studio Emka
Moje wypieki. Wielki powrót
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2015, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Egmont
Piekę zdrowy chleb. I ciastka!
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2014, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Burda Książki
Smak miłości
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2014, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Otwarte
Sirocco
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2017, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Insignis Media
Leczenie dietą. Wygraj z Candidą...
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2016, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Pascal
Wielka księga siostry Anastazji....
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2017, oprawa: twarda
Wydawnictwo: WAM
Inne pozycje od Marginesy
Shantaram BR
Gregory David Roberts
Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Marginesy
Burzliwe życie tancerki
Krystyna Mazurówna
Rok wydania: 2012, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Marginesy
Wieczorny wiatr
Jean d'Ormesson
Rok wydania: 2016, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Marginesy
Slow Life z widokiem na Śnieżkę,...
Magdalena Trojanowska
Rok wydania: 2017, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Marginesy
VIP room
Jens Lapidus
Rok wydania: 2015, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Marginesy
Frida
Barbara Mujica
Rok wydania: 2015, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Marginesy
Inne z działu Kulinaria
4 Godzinny Mistrz Kuchni TW
Timothy Ferriss
Rok wydania: 2013, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Laurum
Kuchnia bez mleka
praca zbiorowa
Rok wydania: 2014, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Buchmann
Smaki Izraela
Nida Degutiene
Rok wydania: 2016, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Buchmann
Kuchnia dla niecierpliwych. Dani...
praca zbiorowa
Rok wydania: 2015, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Arti
Łódzka kuchnia czterech kultur
Agata Zarębska Izabella Borowska
Rok wydania: 2015, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Księży Młyn Dom Wydawniczy
Ajurwedyjska kuchnia dla wegan
Talya Lutzker
Rok wydania: 2015, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: a-ajurweda.pl
Na zdrowie 15 przepisów na dobry...
Pawlikowska Beata
Rok wydania: 2014, oprawa: twarda
Wydawnictwo: G+J Gruner+Jahr PL
Piwo to napój niezbędny
Sławomir Jędrzejewski
Rok wydania: 2013, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Wysoki Zamek
Polecamy
Nie mówcie, że nie mamy niczego
Madeleine Thien
Rok wydania: 2017, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Literackie
Until November
Aurora Rose Reynolds
Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Editio
Złoto cara
Clive Cussler
Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Amber
W emigracyjnym labiryncie. Listy...
Sławomir Mrożek, Leopold Tyrmand
Rok wydania: 2017, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Literackie
Bierut. Kiedy partia była bogiem
.
Rok wydania: 2017, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Czarne
Kalendarz 2018 Wieloplanszowy A....
Andrzej Mleczko
Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa spirala
Wydawnictwo: MDR
Czarownica
Camilla Lackberg
Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Czarna Owca
Pojutrze. O miastach przyszłości
Paulina Wilk
Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Literackie
Gotujemy.Aktywnościowa książka o...
Dominika Czerniak-Chojnacka
Rok wydania: 2017
Wydawnictwo: Babaryba
Pilnujmy Polski!
Jacek Karnowski, Michał Karnowski
Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: M wydawnictwo
copyright Ateneum 2008-2018
statystyka