Hurtownia książek Ateneum - Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świat.
 
 
Helion
Rynek Zabawek
 
AKTUALNOŚCI
10-07-2018
Szanowni Klienci, Wydawnictwo Studio Astropsychologii wywołało zwrot następujących pozycji: - JAK JEŚĆ MNIEJ - SILNA I KOBIECA - KOD BOGA...
04-07-2018
Szanowni Klienci, informujemy, iż uległ zmianie rabat na wydawnictwo Rowińska Business Coaching. Aktualne ceny mogą Państwo zweryfikować bezpośrednio...
 
ATENEUM SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ Sp.K.
MARR BUSINESS PARK Hala B1.1.
ul. Nad Drwiną 10, 30-741 Kraków
tel. 12 263 73 73   tel. 12 263 82 98
tel. 12 263 70 70   tel. 12 263 82 99
wew: fax - 401, dz. sprzedaży - 400
email: biuro@ateneum.net.pl
 
 
 

ZOBACZ, CO U NAS SŁYCHAĆ

NOWA JADŁONOMIA. ROŚLINNE PRZEPISY Z CAŁEGO ŚWIAT.
NOWA JADŁONOMIA. ROŚLINNE PRZEPISY Z CAŁEGO ŚWIAT.
Katalog tematyczny -> Literatura -> Kulinaria

Kliknij aby powiększyć...
Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świat.
EAN:
9788365586971
Autor:
Marta Dymek, Adam Pluszka, Ewa Penksyk-Kluczkowska, Anna Pol
Wydawnictwo:
Marginesy
Data premiery:
2017-05-24
Rok wydania:
2017
Oprawa:
twarda
Format:
22x28 cm
Strony:
288
cena sugerowana brutto: 69.90zł
stawka vat: 5%
Marta Dymek, autorka najgłośniejszej polskiej książki o kuchni roślinnej, powraca z długo wyczekiwaną nową książką. Tym razem w roli głównej wystąpią polskie, sezonowe warzywa w zupełnie nowej odsłonie w przepisach z kuchni całego świata. Bulwa selera po chińsku? Węgierski gulasz z papryk i boczniaków? Turecka zupa soczewicowa? Mizeria po koreańsku? To tylko kilka dań na zebranie sił przed wielką, roślinną podróżą!
Aby kulinarnie podróżować, nie trzeba kupować egzotycznych produktów. Niepotrzebne są też wymyślne sprzęty ani rekwizyty. Wystarczy udać się na najbliższy bazar lub do warzywniaka i kupić polskie warzywa, a następnie skorzystać z niepospolitych przypraw oraz podpatrzonych w innych kuchniach technik. Nagle okaże się, że warzywa znane od dzieciństwa mogą codziennie pysznie zaskakiwać.
Kuchnia roślinna nie pochodzi z żadnego konkretnego kraju ani kontynentu jest wszędzie. Dlatego Marta Dymek, pracując nad nową książką, szukała roślinnych inspiracji w wielu zakątkach świata i odwiedziła ponad 50 krajów. Zjeździła Wietnam i Tajlandię, zmarzła w Korei, ucierała pasty curry w Indiach, przemierzyła całe Bałkany, wygrzewała się na targowiskach w Maroko i rozpływała się nad świeżym awokado w Kalifornii.
W końcu roślinne potrawy można spotkać pod każdą szerokością geograficzną, bez względu na temperaturę, klimat i wysokość nad poziomem morza. Wegańskie jest zarówno meksykańskie guacamole, swojski barszcz z uszkami, afrykański gulasz z jarmużu, jak i buraczane curry z cynamonem. Jeśli tylko się wie, gdzie patrzeć, w każdym kraju z łatwością można spotkać mnóstwo roślinnych przepisów, które otwierają oczy na niespotykane dotąd połączenia i pozwalają na nowo odkryć dobrze znane warzywa. Uwierzcie, że zjedzenie bulwy selera po chińsku nieskończenie rozwija kulinarną wyobraźnię. Podróże przez stragany całego świata przypominają, że nawet nielubiane dotąd składniki mogą być przepyszne, jeśli tylko da się im szansę i przyprawi inaczej niż zwykle.
Marta Dymek to autorka kultowego roślinnego bloga Jadłonomia i książki pod tym samym tytułem, która doczekała się kilkunastu dodruków. Od sześciu lat prowadzi stronę z roślinnymi przepisami, która każdego miesiąca zalicza ponad milion odsłon. Współpracuje z najciekawszymi polskimi magazynami kulinarnymi oraz prowadzi autorski program kulinarny na kanale Kuchnia+ Zielona Rewolucja Marty Dymek. Uwielbia pieczone bakłażany, nie zawsze ma cierpliwość do ucierania pasty curry i wciąż tak samo cieszy ją każda kolejna osoba przekonana do tego, że kuchnia roślinna jest niewyczerpanym źródłem inspiracji.
Inni klienci kupowali także
Mały Kuchcik
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2015, oprawa: twarda
Wydawnictwo: YOYO
Zielony garnek. 600 przepisów ku...
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2016, oprawa: twarda
Wydawnictwo: 2 Kolory
Jedz i pracuj nad własnym zdrowi...
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2016, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Zwierciadło
Zdrowe koktajle
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2017, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Edipresse Książki
Smak miłości
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2014, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Otwarte
Zioła. Jak zbierać, przetwarzać,...
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2013, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Bosz
Kuchnia wegańska
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2016, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Olesiejuk Sp. z o.o.
Piekę zdrowy chleb. I ciastka!
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2014, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Burda Książki
Jadłonomia. Kuchnia roślinna 100...
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2017, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Dwie Siostry
Leczenie dietą. Wygraj z Candidą...
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2016, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Pascal
Inne pozycje od Marginesy
Niepowstrzymana
Maria Sharapova, Rich Cohen
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Marginesy
Lody dla królowej
Anthony Capella
Rok wydania: 2015, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Marginesy
Willa Misteriów
David Hewson
Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Marginesy
Królowie bourbona
J.R. Ward
Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Marginesy
W drodze nad Morze Żółte
Nic Pizzolatto
Rok wydania: 2016, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Marginesy
Gdyby nasze ciało potrafiło mówi...
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2018, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Marginesy
Inne z działu Kulinaria
Sałatki i dania z warzyw siostry...
Siostra Maria Goretti
Rok wydania: 2013, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Martel
Tradycyjna kuchnia gruzińska REA
Jelena Kiładze
Rok wydania: 2011, oprawa: twarda
Wydawnictwo: REA
Polska kuchnia regionalna
Praca zbiorowa
Rok wydania: 2012, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Multico
Kuchnia polska - Potrawy z ziemn...
Marzena Strzelczyńska, Karol Skwira
Rok wydania: 2011, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: LITERAT
Nigellissima. Włoskie inspiracje
Nigella Lawson
Rok wydania: 2013, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Filo
Raclette i fondue
praca zbiorowa
Rok wydania: 2004, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Muza
Apetyt na Francję
Mimi Thorisson
Rok wydania: 2015, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Buchmann
Jaglany Detoks. Kolejny krok TW
Marek Zaremba
Rok wydania: 2016, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Pascal
Polecamy
Lady Pank: LP1
Lady Pank
Rok wydania: 2018, oprawa: etui kartonowe
Wydawnictwo: Agora
Ryk kamiennego lwa
Janusz Majewski
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Marginesy
Smoothie z superproduktów. Więce...
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Jedność
Mali bogowie 2. Jak umierają Pol...
Paweł Reszka
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Czerwone i Czarne
A ja żem jej powiedziała...
Katarzyna Nosowska
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Wielka Litera
Zaginione miasto Z
David Grann
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: W.A.B.
Chleb wyd.2
Jeffrey Hamelman, Eliza Mórawska
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Buchmann
Boso, ale w ostrogach
Stanisław Grzesiuk
Rok wydania: 2018, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Operacja Tranzyt/ Batalion anioł...
Boris Akunin
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Replika
Tracę ciepło
Łukasz Orbitowski
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Sine Qua Non
copyright Ateneum 2008-2018