Strefa marek
Towaroznawstwo spożywcze FORMAT-AB

EAN:

9788389184313

Wydawnictwo:

Klasa:

ZSZ 1-3

Rok wydania:

2010

Oprawa:

broszurowa

Format:

17x24 cm

Strony:

192

Cena sugerowana brutto:

39.00zł

Stawka vat:

5%


Podręcznik pt. "Towaroznawstwo spożywcze" - praca zbiorowa pod red. Ewy Czarnieckiej-Skubiny - dla technika technologii żywności już w sprzedaży. Podręcznik otrzymał dopuszczenie do użytku szkolnego.

Spis treści:
Wiadomości wstępne Normy i normalizacja w przetwórstwie żywności Baza surowcowa przetwórstwa spożywczego Składniki żywności Dodatki do żywności Jakość surowców i produktów żywnościowych Opakowania żywności Środki myjące i dezynfekujące wykorzystywane w przetwarzaniu żywności Zastosowanie wody w przetwarzaniu żywności Wymagania higieniczne, bhp oraz ochrony przeciwpożarowej dotyczące obrotu surowcami, dodatkami do żywności oraz materiałami pomocniczymi