Hurtownia książek Ateneum - Owady i media
 
 
Helion
Rynek Zabawek
 
AKTUALNOŚCI
11-10-2019
Szanowni Klienci, w związku z zaplanowanymi pracami technicznymi serwer Ateneum nie będzie działał od godziny 20:00 w dniu 12 października...
08-10-2019
Szanowni Klienci, w związku ze zbliżającym się terminem zwrotu terminarzy nauczyciela i kalendarzy akademickich 2019/2020, należy zaawizować i przesłać ...
 
ATENEUM SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ Sp.K.
ul. Półłanki 12C, 30-740 Kraków


tel. 12 263 73 73   tel. 12 263 82 98
tel. 12 263 70 70   tel. 12 263 82 99
wew: fax - 401, dz. sprzedaży - 400

email: biuro@ateneum.net.pl
 
 
 

ZOBACZ, CO U NAS SŁYCHAĆ

OWADY I MEDIA
OWADY I MEDIA
Katalog tematyczny -> Literatura -> Kultura

Kliknij aby powiększyć...
Owady i media
EAN:
9788376388601
Autor:
praca zbiorowa
Wydawnictwo:
Księgarnia Akademicka
Rok wydania:
2017
Oprawa:
broszurowa
Format:
14,5x20,5 cm
Strony:
382
cena sugerowana brutto: 32.00zł
stawka vat: 5%
Rój jest nie tyle formą, ile raczej sposobem indywiduacji kolektywów czy sieci społecznych, dlatego stanowi wspólny mianownik dla całego spektrum zjawisk społeczeństwa idei. Badania nad zwierzętami spotykają się tu za pośrednictwem dyskursu posthumanizmu z teorią mediów. Zwierzęta od dawna dostarczały materiału do rozważań nad intensywnościami i potencjałami ciała, tym samym wspierając dyskursy i praktyki zarządzania oraz nowoczesną biopolitykę. W związku z tym trzeba im wreszcie przywrócić należne miejsce w historii mediów, określając ich znaczenie dla medialnych teorii indywiduacji i nie-ludzkich, zwierzęcych ciał. Musimy uświadomić sobie materialną specyfikę współczesnych technologii cyfrowych, które wynikają zarówno z oprogramowania, osobliwości protokołów obowiązujących dziś w sieci, jak i ze zwierzęcych cech kultury cyfrowej.
Inni klienci kupowali także
Nela i sekrety dalekich lądów
Nela Mała Reporterka
Rok wydania: 2018, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Burda / National Geographic
Odczyty i rozprawy
Martin Heidegger
Rok wydania: 2007, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Aletheia
Być mężem i ojcem
Jesper Juul
Rok wydania: 2013, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: MiND
Smart shopping. Kupuj świadomie!...
Anna Makowska
Rok wydania: 2018, oprawa: zintegrowana
Wydawnictwo: Burda Książki
Performans
Diana Taylor
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Universitas
Przewodnik. Rośliny i zwierzęta
Erich Kretzschmar, Ursula Stichmann-Marny
Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Multico
Healthy mama. Poradnik zdrowej m...
Anna Lewandowska
Rok wydania: 2017, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Burda Książki
The Great Gatsby w wersji do nau...
Scott Fitzgerald
Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: MT Biznes
Jak dziecko w objęciach Matki. B...
św. Urszula Ledóchowska
Rok wydania: 2006, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Edycja Świętego Pawła
Papierowa Dziewczyna BR w.2015
Guillaume Musso
Rok wydania: 2015, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Albatros
Inne pozycje od Księgarnia Akademicka
Film a historia. Szkice z dziejó...
praca zbiorowa
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Księgarnia Akademicka
Krakowskie Pismo Kresowe 10/2018...
praca zbiorowa
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Księgarnia Akademicka
Sądownictwo w Zjednoczonym Króle...
Piotr Mikuli
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Księgarnia Akademicka
Arsenał królewski
Tadeusz Czekalski
Rok wydania: 2018, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Księgarnia Akademicka
Kierunek zachód
Piotr Bajor
Rok wydania: 2015, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Księgarnia Akademicka
Wypowiedź ustna w dydaktyce języ...
Iwona Janowska
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Księgarnia Akademicka
Inne z działu Kultura
Liberalizm pęknięty fundament
praca zbiorowa
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Teologia Polityczna
Cultural Heritage
Łukasz Gaweł, Ewa Kocój
Rok wydania: 2015, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
Doświadczenie estetyczne i wspól...
Katarzyna Kasia
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Universitas
W kulturze wstydu?
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
Chopin's Europe
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2010, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Muza
Bibliografie specjalne
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: ASPRA
Dionizos. Archetyp życia nieznis...
Karl Kerenyi
Rok wydania: 2008, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Aletheia
Przesłanie symboli w mitach, kul...
Manfred Lurker
Rok wydania: 2011, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Aletheia
Polecamy
Travelbook - Cyklady w.2019
Agnieszka Zawistowska
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Bezdroża
Pilot ci tego nie powie
Patrick Smith, Jolanta Sawicka
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Muza
Kuba Wojewódzki. Nieautoryzowana...
Kuba Wojewódzki
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Wielka Litera
Żółte światło
Jerzy Pilch
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Wielka Litera
Agaton. Z fałszywym ausweisem w ...
Stanisław Jankowski
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Bellona
Łańcuch
Adrian McKinty, Dariusz Żukowski
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Agora
Niesamowite przygody Kavaliera i...
Michael Chabon, Piotr Tarczyński
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: W.A.B.
Brzydki, zły i szczery
Adam Ostrowski
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Wielka Litera
Myśmy się uodpornili. Rozmowy o ...
Jerzy Stuhr, ks. Andrzej Luter
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Mando
Mage Wars Arena GFP
.
pudełko,
Wydawnictwo: Games Factory Publishing
copyright Ateneum 2008-2019