Strefa marek
Magazynowanie surowców piekarskich T.3.1 WSiP

EAN:

9788302157097

Wydawnictwo:

Klasa:

ZSZ 1-3

Rok wydania:

2016

Oprawa:

broszurowa

Format:

17x24 cm

Strony:

128

Numer dopuszczenia:

13/2016

Kod dostawcy:

A159226

Cena sugerowana brutto:

51.00zł

Stawka vat:

5%

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.3 (Magazynowanie surowców piekarskich).
W publikacji omówiono zagadnienia dotyczące surowców piekarskich oraz ich przechowywania. Opisano zboża wykorzystywane w piekarniach. Szczególną uwagę zwrócono na kwestie związane z transportem, przechowywaniem oraz oceną jakości mąki żytniej i pszennej. Podręcznik zawiera wiele ciekawostek, które dodatkowo poszerzają wiedzę ucznia. Dzięki bogactwu rysunków, przejrzystych schematów i zdjęć ułatwia przyswajanie wiedzy. Nauce sprzyjają też pytania i ćwiczenia praktyczne do wykonania w pracowni szkolnej. Publikacja pozwala przygotować ucznia do pracy zarówno w małej piekarni rzemieślniczej, jak i w dużym zakładzie produkcyjnym.