Strefa marek
Technologie prod. cukierniczej. tom II cz.2 REA

EAN:

9788302147197

Wydawnictwo:

Rok wydania:

2021

Oprawa:

broszurowa

Format:

242x172 mm

Strony:

304

Numer dopuszczenia:

kwalifikacja T.4

Kod dostawcy:

A165919

Cena sugerowana brutto:

60.70zł

Stawka vat:

5%


Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności na poziomie technikum i cukiernik na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Przedstawia zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego, a także wyczerpująco omawia typowe wyroby ciastkarskie. Każdy rodzaj produktu uczeń ma szansę wykonać samodzielnie, korzystając z gotowego przepisu i procedur, które często uwzględniają różnice w wyposażeniu szkolnych pracowni.
Kontrolę umiejętności praktycznych wspomagają tabele z zestawieniem wad, które powstały w wyrobach na skutek błędów najczęściej popełnianych w procesie produkcji. Pytania na zakończenie rozdziałów sprawdzają nie tylko wiedzę, ale także zachęcają do doskonalenia umiejętności.