Strefa marek
Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów cz. 2

EAN:

9788302135897

Autor:

Wydawnictwo:

Klasa:

ZSZ 2

Rok wydania:

2013

Oprawa:

broszurowa

Format:

17x24 cm

Strony:

183

Numer dopuszczenia:

Reforma 2012

Kod dostawcy:

A159204

Cena sugerowana brutto:

79.00zł

Stawka vat:

5%


Podręcznik do nauki zawodów kucharzoraz technik żywienia i usług gastronomicznychrealizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6(Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do przygotowywania przekąsek, zup, deserów, napojów zimnych, gorących i alkoholowych, potraw dietetycznych, narodowych, regionalnych oraz posiłków codziennych i okolicznościowych. Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami, ćwiczeniami i kolorowymi ilustracjami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystania.